NRK Meny
Potetsalat med ryllik

Potetsalaten med ryllik og vassarve pyntes med de gode gressløkblomstene.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Potetsalat med ryllik

Det finnes mye godt ugress i plener og veikanter. Lee og Alexandra i TV-serien Hygge i Strömsö laget en salat som smaker godt og friskt. Som prikken over i-en dekorerte de med gressløkblomster, som de synes smaker bedre enn selve gressløken.

Slik gjør du

Skjær potetene i store biter, kok potetene og slå av vannet.

Skyll og finhakk ryllikbladene og bland dem inn i de varme potetene.

Tilsett olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper etter smak. Viktig å gjøre dette mens potetene er varme, så de suger til seg smakene.

Plukk vassarve, skyll og grovhakk. Rør dem inn i de avkjølte potetene.

Pynt med gressløkblomster.

Tips

Vi spiste potetsalaten med urtebrød og økologisk hvitvin, Bianco di Custoza Terre in Fiore.

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Alexandra De Paoli i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE