Potetsalat med spekemat

Potetsalat med spekeskinke og salami.

Foto: Juliet Landrø / NRK

Potetsalat med kulturmelk, yoghurt og rømme

Potetsalat er godt tilbehør til spekemat og grillmat. Lars Erik Vesterdal lager den med mandelpoteter, eple og vårløk. Dressingen er med tre slag syrna melkeprodukter.

Slik gjør du

Skrell og kok potetene i lettsaltet vann i 10 til 12 minutter. Tøm av vannet og legg en ren kjøkkenklut og lokk over potetene, og la dem dampe seg tørre i cirka 5 minutter.

Bland sammen rømme, yoghurt og kulturmelk. Smak til med litt salt, kvernet sort pepper og revet parmesan.

Kutt potetene i store biter og vend dem i dressingen mens de er varme. Kutt reddik, eple og vårløk og bland i dette til slutt.

Server dette sammen med nyskåret spekeskinke og en god salami.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj, NRK P1.