Slik gjør du
Kok potetene møre i saltet vann, sil av vannet og knus potetene med en visp, la de dampe i noen sekunder.
Rør inn eggeplommer, hvetemel og revet parmesanost. Smak til med salt og pepper. Rull ut pølser av deigen og skjær den i passende biter.
Pastaputene kokes i vann i en dyp kjele til de flyter til toppen, ca. 5-8 min. Sil av vannet og rull bitene av potetpastaen i knust brødkrumme.
Ved servering stekes de i olje og smør, smakes til med salt, pepper og sitron, drysses til slutt med finhakket kruspersille.
Kremet hjertesalat
Legg den hele hvitløken i en ildfast form dekket med salt. Bak den på 180 grader i 20 min.
Pisk eggeplomme sammen med sennep og hvitvinseddik, spe med olje og vend inn rømme. Ha i litt revet parmesan. Smak til med salt, pepper, sukker og sitron.
Feddene i den bakte hvitløken hakkes fint og blandes i dressingen.
Skyll hjertesalaten godt i rennende vann. Tørk den på et klede og vend den inn i dressingen ved servering.
Anrett salaten med pastaputer og sprøstekt skinke.