Potetpasta med kremet hjertesalat

Kjartan Skjelde har litt sprøstekt spekeskinke og tynne skiver av parmesan på hjertesalat med potetpasta.

Foto: Jesper Kirkeby Brevik / NRK

Potetpasta med kremet hjertesalat

Kjartan Skjelde serverer salat med potetpasta og hjertesalat. Spis den som den er, eller ha den til fisk eller kjøtt.

Slik gjør du

Kok potetene møre i saltet vann, sil av vannet og knus potetene med en visp, la de dampe i noen sekunder.

Rør inn eggeplommer, hvetemel og revet parmesanost. Smak til med salt og pepper. Rull ut pølser av deigen og skjær den i passende biter.

Pastaputene kokes i vann i en dyp kjele til de flyter til toppen, ca. 5-8 min. Sil av vannet og rull bitene av potetpastaen i knust brødkrumme.

Ved servering stekes de i olje og smør, smakes til med salt, pepper og sitron, drysses til slutt med finhakket kruspersille.

Kremet hjertesalat

Legg den hele hvitløken i en ildfast form dekket med salt. Bak den på 180 grader i 20 min.

Pisk eggeplomme sammen med sennep og hvitvinseddik, spe med olje og vend inn rømme. Ha i litt revet parmesan. Smak til med salt, pepper, sukker og sitron.

Feddene i den bakte hvitløken hakkes fint og blandes i dressingen.

Skyll hjertesalaten godt i rennende vann. Tørk den på et klede og vend den inn i dressingen ved servering.

Anrett salaten med pastaputer og sprøstekt skinke.

Kilde: Kjartan Skjelde i Førkveld