NRK Meny
Potetkroketter

Potetkrokettene ligger og renner av seg på kjøkkenpapir etter at de er fritert.

Foto: Fra tv-serien Price og Blomsterberg / DR

Potetkroketter

Poteter som er most sammen med egg og smør og frityrstekt. James Price serverer dem til grisetær i sennepssaus.

Slik gjør du

Skrell potetene, skjær dem i biter og kok dem helt møre i vann uten salt. Hell av vannet og la dem dampe helt tørre i gryten.

Mos potetene og rør smør og eggeplommer inn i mosen. Smak til med salt og pepper og la mosen avkjøles.

Med melete hender formes små kroketter som vendes i sammenpisket egg og så i griljermel. La paneringen sette seg litt før krokettene kokes 5-6 om gangen i varm frityrolje. La dem dryppe av på kjøkkenpapir og hold dem ev. varme i ovnen.

Tips

Oppskrift: Grisetær i sennepssaus

Kilde: James Price i tv-serien Price og Blomsterberg/DR