Slik gjør du
Skrell potetene, og kok dem møre i lettsaltet vann. Avkjøl de kokte potetene, og kjør dem gjennom en kjøttkvern. Bland potetmassen sammen med egg, mel, bakepulver og melk i en kjøkkenmaskin. Deigen må ikke bli for fast, så ikke ha i alt hvetemelet på én gang.
Konsistensen skal være som en tykk røre.
Deigen fylles i stoffpølser på cirka åtte centimeter i diameter. Deigen utvider seg når den blir kokt, så ikke fyll posene helt opp. Knyt igjen pølsene på hver side, og kok dem forsiktig lettsaltet vann i opptil halvannen time.
Deigpølsene avkjøles, og legges et kaldt og tørt sted til dagen etter.
Dagen du skal spise potetkakene, åpner du stoffpølsene og trekker stoffet forsiktig av. Pølsene skjæres i skriver, og skivene stekes lysebrune i en stekepanne med smør eller svinefett. Ribben, som du har stekt dagen før, brunes i en annen panne.
Etter steking har du sirup og vann i stekepannen, og koker det opp til en sjysaus. Server fylling sammen med ribbebiter, mer sirup og øl.
Tips
I Vendsyssel spises fylling til jul, og derfor serveres ofte ribbe sammen med potetkakene. Oppskrift på ribbe finner du her.
Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat/DR