NRK Meny

Potetgnocchi med sardeller, salami og svartkål

Tareq Taylor lager pastasalat med potetgnocchi. Rillene i gnocchien er der for at sausen eller dressingen skal feste seg godt. Sardeller, salami og svartkål setter smak på salaten.

Slik gjør du

Kok potetene. Press potetene gjennom en potetpresse eller mos dem i en skål. Tilsett egg, durumhvete, hvetemel og salt, og rør det raskt sammen til en deig. Rull deigen ut på bordet med litt mel. Lag pølser som er cirka to centimeter i diameter. Skjær pølsen i en centimeter lange biter. Dryss over litt mel og trykk dem med en gaffel, for å lage riller i bitene. Kok gnocchiene i rikelig med lettsaltet vann, til de flyter opp. Da er de ferdige.

Vask svartkålen og riv den i grove biter. Finhakk hvitløk og salami. Fres hvitløk, salami og sardeller i olivenolje til alt har begynt å få farge. Tilsett svartkålen og stek alt i cirka to minutter. Tilsett den kokte gnocchien sammen med cirka en halv desiliter av kokevannet og resten av ingrediensene. Salt etter smak. Server med litt ekstra revet parmesan og friske urter.

Tips

Sardeller er fisken ansjos (Engraulis encrasicolus) som er saltet og lagt i olje. Noen ganger er de også krydret med kapers. Det vi i Norge kaller ansjos er ofte brisling i krydderlake.

Ramsløkkapers er syltede knopper av ramsløk, etter blomstringen. Dette er ikke noe du får kjøpt i butikken, men noe Tareq Taylor har laget selv.

Flere oppskrifter fra Tareq Taylor med gnocchi:

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT