Laster innhold, vennligst vent..
Potetblinis

Små blinis med reker og kremost smaker like godt som de ser ut.

Foto: DR

Potetblinis med reker

Lekre små potetblinis med reker, kremost og krydderurter er lekre å servere som snacks eller forrett.

Slik gjør du

Potetblinis-deig

Skrell potetene og kok dem helt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og damp potetene godt før de moses. Mos dem grundig, slik at det ikke er klumper.

Rør mosen godt sammen med smør og crème fraîche. Tilsett eggene ett av gangen, ha i bakepulver og mel, og rør til en jevn deig. Krydre med salt, pepper og muskatnøtt. Sett deigen på kjøl til rett før den skal stekes. Imens forberedes rekene.

Reker

Rør kremosten bløt og kremet, tilsett eventuelt litt melk eller fløte.

Vask og plukk dillen og hakk den fint. Skrell sjalottløken og hakk den så fint du kan. Vend begge deler grundig med kremosten.

Tilsett skrelte reker og vend forsiktig sammen. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft for friskhet. Tilsett eventuelt litt sukker for å fremheve rekesmaken.

Potetblinis – steking

Varm opp en panne. Ha i olje eller smør til steking og legg klatter av deig på pannen med en skje. klattene skal ikke være større en femkroning. Stek i 1–2 minutter før de vendes og stekes ferdig i cirka 1 minutt.

Etter hvert som bliniene blir stekt ferdig, legger du dem på et fat.

Servering

Lun bliniene igjen, hvis du har laget dem i god tid. Ha rekekremosten på de lune bliniene som du serverer på et fat. Topp hver blinis med litt dill og røykt paprika. Riv litt sitronskall på toppen og server straks.

Kilde: Adam Aamann i Matmagasinet