Laster innhold, vennligst vent..

Potet- og purresuppe

Røykt ål gir ekstra smak til Niklas' potet- og purresuppe. Du kan også bruke varmrøykt laks eller røykt makrell.

Slik gjør du

Skrell potetene og del dem i to. Skyll purren og skjær den i 2 cm tykke skiver. Del opp en halv fersk hvitløk. Legg alle grønnsakene i en varm panne med litt olje. Vent med saltet til slutt.

Når grønnsakene har fått litt varme i pannen og begynner å lukte godt kan du helle på vannet og legge i en buljongterning. Kok i ca. 15 minutter, til potetene er kokt.

Imens flår du ålen og legger små biter på et fat. Pass på at du blir kvitt beina. Grovhakk ålen. Hvis du ikke har eller er så glad i ål går det fint med varmrøykt laks eller røykt makrell.

Når potetene er ferdigkokt tømmer du alt i pannen over i en mikser. Kjør til en slett konsistens. Bland inn creme fraice (fløte eller rømme går også bra). Ha i salt og pepper og miks igjen.

Hell suppen rett fra mikseren, da har den mest skum og er best. Ha på ål, litt finhakket gressløk og olivenolje på hver porsjon.

Denne suppen kan også serveres kald, f.eks. om sommeren.

Hvis du synes suppen blir for tykk kan du spe med melk eller fløte.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT