NRK Meny

Potet- og purreløksuppe

Potet- og purreløksuppe er godt og mettende. Du serverer den med røykt kveite, sprøstekt bacon eller brødkrutonger.

Slik gjør du

Skjær potetene i terninger, grovhakk purreløk og løk. Finhakk hvitløken. Fres poteter, purreløk, løk og hvitløk i solsikkeoljer på middels varme til løken er blank, ca. 5 minutter. Ha på fløte, melk og kyllingkraft.

Så lar du det småkoke i ca. 20 minutter, rør av og til.

Kjør suppen i en blender. Hvis du ikke vil ha suppa for tykk, siler du den gjennom en sil. Smak til med sitronsaft, salt og kajennepepper.

Brødkrutonger
Skjær loffen i passe terninger. Vend terningene inn i olje, salt og pepper. Bak dem på 160 °C i 12 minutter. La dem dryppe av på et klede og oppbevar dem i et lukket glass i romtemperatur.

Tips

Hør:

Kilde: Kjartan Skjelde