NRK Meny
Potato skins på bål

Potetbåter med skinke, løk og ost.

Foto: Peder Songedal/www.melk.no

Potato skins

Ut i skogen, opp på fjellet... Lag turmat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Potato skins kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.

Slik gjør du

Kan gjøres før turen:

Kok poteter og kutt skinkebiter, så har du det klart.

Fremgangsmåte:

Del potetene i båter. Legg poteter, løk og skinkebiter i pannen og la dette steke i 2 - 3 minutter til potetene har fått litt farge. Krydre med chilipulver, salt og pepper. Strø osten over og la det kose seg i pannen til osten har smeltet.

Stekes i panne på bål eller primus/stormkjøkken.

Server med en salat.

Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no)