NRK Meny
Egg

Posjert egg.

Foto: Marie Melgård / NRK

Posjerte egg

Posjerte egg er utgangspunktet for en rekke eggeretter med flotte navn. Bruk posjert egg i salater og på sandwich.

Slik gjør du

Bruk ferske egg. Er eggene gamle vil hviten flyte ut under posjering.

Kok opp 1 liter vann og tilsett 3 ss eddik.
Knekk egget forsiktig i en kaffekopp.
Senk temperaturen noe slik at vannet syder, men ikke koker.

Hell forsiktig egget i vannet og posjer i 3-5 minutter. Plommen skal være flytende og hviten fast. Løft opp egget med en hullsleiv. Dryss over litt salt.

Tips

Posjerte egg er utgangspunktet til en rekke eggeretter med utrolige fancy navn.
Mest kjent er kanskje Oeuf pochè Benedict hvor det posjerte egget anrettes på en skive ristet brød, dekkes med en skive stekt skinke og toppes med saus hollandaise.
Posjerte egg er like kult i varme salater som til sandwicher.
Eller hva med å bytte ut speilegget med posjert egg neste gang du skal lage pyttipanne? Den kan forresten godt lages av laks, potet, søtpotet, løk og squash. Server med litt chilisaus.

Kilde: Frokost-TV