Laster innhold, vennligst vent..
Posjert egg med brennesler, syrlig løk og tulipanblader

Neslekrem, posjert egg og syrlig løk pyntet med tulipanblader og rødtvetann.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Posjert egg med brennesler, syrlig løk og tulipanblader

Når brenneslene er helt nye om våren kan de brukes til en enkel suppe eller krem som serveres med posjert egg og syrlig løk.

Slik gjør du

Syrlig løk

Skrell og finhakk banansjalottløken og den hvite delen av vårløken. Fres det i smør på middels sterk varme og tilsett eddiken når løken har fått fin glans. La løken koke tre-fire minutter og smak ev. til med litt salt. Settes til siden, den skal brukes senere.

Neslekrem

Kok opp vann med litt salt og kok brenneslene hurtig. Så snart de er myke er det på tide å ta dem ut av gryten og kjøle dem ned, gjerne i isvann. Kjør neslene med en stavmikser sammen med rapsolje og ev. litt salt til en jevn puré. Pureen skal varmes forsiktig opp like før servering.

Posjerte egg

Dette kan være litt vanskelig, men resultatet er verdt det.
Kok opp vann, eddik og salt og senk temperaturen til like under kokepunktet. Det skal ikke koke, da går eggene i stykker. Knekk eggene ett om gangen i en skål og hell dem forsiktig ned i det varme vannet. Samle sammen egget med et par skjeer så det blir et fint lite knytte. Posjer egget så lenge at det er passe kokt.

Varm opp løken og neslekremen og server det sammen med posjerte egg. Pynt med tulipanblader og gjerne litt rødtvetann.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT