Portobelloburgere

Misomajonesen på portobelloburgerne gir en smak som minner om smeltet ost.

Foto: SVT

Portobelloburger med misomajones

Portobelloburger blir aller best på grillen, med all den ekstra smaken som kommer fra utendørs matlaging. Det går helt fint å lage disse veganske burgerne på grill- eller stekepanne også.

Slik gjør du

Misomajones

Når du lager majones, husk at alle ingrediensene skal ha samme temperatur.

Ha kikertvannet i glasset som hører til stavmikseren, eller et annet høyt og smalt glass.

Tilsett eddik, sennep og miso. Sett stavmikseren ned i glasset og hell på oljen. Begynn å mikse mens du drar stavmikseren sakte oppover. Smak til med salt, pepper og sesamolje.

Portobelloburgere

Bland sammen olivenolje, finhakket hvitløk, salt og pepper til en marinade.

Brekk av foten på soppen og pensle hattene med marinaden.

Grill eller stek portobellosoppen til den er myk og har fått farge.

Grill gjerne brødene også, så de får litt farge.

Legg sammen hamburgerne med salat, sopp, tomater og stekt løk. Topp med misomajones.

Kilde: Johanna Westman i TV-serien «Himmelsk mat»