Laster innhold, vennligst vent..
Portobelloburger

Portobelloburger med smeltet ost, hjemmelaget ketsjup, chilisyltet rabarbra og rucola.

Foto: SVY

Portobelloburger

Den perfekte soppen, som allerede har form som en burger byr på mye smak. Legg til varmen fra grillen, rucola, chili syltet rabarbra og den svale dressingen så blir det et fyrverkeri i munnen.

Slik gjør du

Hvis du bare lager portobelloburgeren, så tar det en halvtime. Men du trenger mye mer tid hvis du skal lage ketsjup og chilisyltet rabarbra også.

Gjør klar grillen, den skal ha høy temperatur. Du skal ikke grille særlig lenge eller mye, så ikke overdriv kullmengden.

Brekk av foten på soppen. Pensle soppen med olivenolje, ha på salt og pepper, og legg dem med oppsiden ned på grillen. Grill til det begynner å komme væske fra soppen, snu den, og grill en stund på den andre siden. Når soppen er nesten gjennomgrillet snur du den igjen, så oppsiden ligger mot grillristen. Legg en skive ost på hver sopp. Stedet der foten satt blir en perfekt fordypning som osten smelter ned i.

Grill brødet en liten stund til det blir sprøtt. Ta det av grillen.

Rør sammen crème fraîche og din egen ketsjup (ajvar/chilisaus), og smør et godt lag på brødet. Legg på portobelloburgeren, topp med chilisyltet rabarbra, rucola og brød. Trykk lett på brødet på toppen, så alle smakene får kontakt. Spis og nyt!

Ketsjup

Finhakk selleri, løk, hvitløk og chili, og stek det langsomt og mykt i olivenolje. Bland inn krydder og tomater, og la det syde i 10 minutter, eller til ketsjupen tykner.

Avkjøl. Kjør ketsjupen i en mikser til en jevn ketsjup, spe med noen skjeer vann, om du vil. Smak til med salt, sukker og eddik.

Oppbevar ketsjupen i et glass i kjøleskapet. Bruk alltid en ren skje når du forsyner deg.

Chilisyltet rabarbra

Legg rabarbraen i et glass eller en bolle, gjerne en med lokk.

Kok sammen alle de andre ingrediensene til laken på lav varme. Avkjøl.

Hell laken over rabarbraen, la den stå i minst 30 minutter. Syltet rabarbra holder lenge i kjøleskapet. Bare vær nøye med rene redskaper når du bruker den.

Kilde: Sandra Mastio i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT