Porsjonspaier fylt med purre, sennep og ost

Pai er enkel mat, og disse passer ypperlig som varm lunsj eller kvelds, mener brødrene Price, som står bak oppskriften.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Porsjonspaier fylt med purre, sennep og ost

Kjøttfrie, små porsjonspaier som passer perfekt til lunsj eller kvelds.

Slik gjør du

Mørdeig

Skjær kaldt smør i terninger, og smuldre det sammen med mel og salt. Bland alt sammen med egg og kanskje litt vann, uten å elte så mye. Deigen bør hvile i kjøleskapet i minst en time.

Fyll

Skjær det hvite på purrene i tynne ringer, og stek dem lett i smør på svak varme. Smak til med salt og pepper.

Pisk egg og fløte, og bland inn revet ost. Smak til med muskat, og mer salt og pepper.

Porsjonspaier

Kle små paiformer innvendig med et tynt lag mørdeig. Ha litt grov sennep i bunnen av hver pai. Ha så over purre, og hell over egg- og ostemasse til slutt.

Stek paiene på 180 grader i 30–35 minutter. (Det går selvsagt an å lage én stor pai i stedet for flere små).

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat/DR