Porchini a la Ola (ca 4 pors)
Det er steinsoppår på østlandet i år. Italienerne er helt ville etter denne fine råvaren. Her er en fin og enkel oppskrift som tar vare på soppsmaken.
250 g fersk steinsopp (Porchini)
2 skiver pama skinke eller annen god skinke/ eventuellt litt panchetta eller bacon
2 fedd hvitløk
En bunt italiensk- (blad)persille
2ss fersk timian eller 1 ts tørket
parmesan
pepper
2 ss smør
2 ss olje
båndspaghetti
250 g fersk steinsopp skjæres i ca 4 mm skiver og stekes i en blanding av smør og olje til vannet er fordampet og de har en sprød ytterside. Pass på å ikke stek dem tørre. Ha i persille, hakket hvitløk og fersk timian, fortsett å stek et halvt min. Bland soppen med båndspaghetti, ha oppi litt mere smør hvis det er tørt. Strø over finhakket parma skinke og revet parmesan og nykvernet pepper. Server med ferskt brød og salat.