Pølser med potetsalat
Foto: Hanne Hoftun / NRK

Pølser og potetsalat


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Aioli
Kjør hvitløk, eggeplommer og halvparten av sitronsaften sammen i en hurtigmikser.
Spe forsiktig med oljen mens maskinen går. Smak til med mer sitronsaft, salt og pepper.
Eller, visp aiolien sammen for hånd. Det er viktig at oljen tilsettes litt etter litt i en tynn stråle.

Potetsalat
Kok potetene møre og sprøstek baconet. Hell vannet av potetene, damp dem tørre og avkjøl. Del potetene i to og bland dem med urter, aioli og bacon.

Stek eller grill pølsene, server dem straks med potetsalat og sennep.

Tips

Hakket vårløk eller rødløk i tynne ringer kan også tilsettes i potetsalaten.
Husk å lage noen snitt i de store pølsene for å unngå at de sprekker på grillen.

Kilde: Lise Finckenhagen