Matlaging i Førkveld.

Hanne Frosta har fått tak i pølser med ramsløk og lammepølser. Du bruker de pølsene du liker og de du får tak i.

Pølser med tomat, blåbær og yoghurt

Hva med litt sofamat? Hanne Frosta foreslår pølser med godt tilbehør. Bak pølsene i ovnen hvis du spiser inne, eller ta dem med ut i termos.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Pølsene bakes i ovn. Ha 3 dl vann i en ildfast form, ha i pølsene og sett formen i ovnen. Bakes på 150 °C i 10 minutter.

Eller ha pølsene med på termos.

Tilbehør med blåbær
Finhakk rødløk, Bland rødløk og blåbær med yoghurt.

Tilbehør med ferske, små tomater
Tomater skives fint opp, has oppå pølsene eller som pynt.

Pølsene serveres med lompe eller pølsebrød og med tilbehør med blåbær og/eller tomater.

Tips

Bøkling, kan brukes i stedet for pølse. Den trenger ikke å varmes. Kan eventuelt lunes i ovn uten vann.

Til dessert kan du ta litt ost, brie eller blåost (eventuelt noe annet), med plommer, kirsebær eller moreller på glass som tilbehør.

Kilde: Hanne Frosta i Førkveld