Pølser i ølbad

Craig Whitson viser deg hvordan du lager «pølser på badet» sammen med reporter Gunnar Morsund.

Pølser i ølbad

Vanlige pølser vi kjøper i butikken er ofte tamme i smaken og grillede pølser blir fort svidd og tørre. Craig Whitson løser problemet.

Slik gjør du

Hvis en nygrillet pølse har ligget litt for lenge på grillen ender den ofte i søppelet. Her er en løsning: Lag et ølbad til pølsene.

Det er tre måter å bruke ølbadet på.

Bevare pølsene
Legg ferdiggrillede pølser i det varme ølbadet for at de skal holde seg bra over lenger tid. Smaken av ølbadet vil sette seg i pølsene hvis de har fått godgjøre seg der en stund.

Marinere pølsene
Bruk ølbadet som marinade. Legg rå (det vil si pølser som ikke er blitt røkt eller varmebehandlet) i ølbadet i noen timer eller over natten i kjøleskapet.

Koke pølsene
Småkok pølsene i ølbadet, og legg dem deretter på grillen. Dette er spesielt bra for rå pølser. Du kan koke pølsene ferdig i badet, og grille dem akkurat når de skal serveres. Ellers kan det ta tid å grille rå pølser rett på grillen, og du risikerer også at de lett kan brenne seg.

Pølser i ølbad
Ha øl, løkskivene, smør, sitronskivene og krydder i en ildfastform. Craig bruker en éngangs aluminiumsform.
Varm ølbadet på grillen eller på en kokeplate til det koker opp og smøret smelter.

Ferdiggrillede pølser kan du legge i det varme ølbadet på den kjøligere delen av grillen. Vær forsiktig med temperaturen. Pølsene sprekker lett hvis du setter på lokket. Da blir det for varmt for dem.

Hvis ølbadet skal brukes til marinade, er det bare å la badet kjøle ned etter oppkokingen. Ha i pølsene og sett formen i kjøleskapet.

Jalapeño Honey Mustard
Varm sukker og honning i en liten gryte. Rør godt til sukkeret er smeltet.
Rør sukkerblandingen inn i sennepen.
Rør i finhakket chili.

Tips

Her finner du oppskriften på

.

Kilde: Craig Whitson