Laster innhold, vennligst vent..
Video Andreas Myhrvold lager pølseform

Nesten som fløtegratinerte poteter over pølsene. Andreas Myhrvold viser deg hvordan det gjøres.

Pølseform

Hybelmat kaller Andreas Myhrvold denne retten. Men du trenger verken være student eller bo på hybel for å ha glede av denne oppskriften på pølseform.

Slik gjør du

Kutt opp løk, purre og hvitløk. Fres de tre løkene i pannen.

Kutt poteter i skiver, Legg potetene i en kjele. Hell fløte og melk opp til kanten av potetene. Bruk omtrent like mye melk som fløte. Tilsett løk, hvitløk, purre, salt, pepper og muskat. Rør om og la dette småputre til potetene er nesten møre, 10-15 minutter.

Legg skiver av pølse i bunnen av en ildfast form. Hell potetblandingen over. Strø med ost på toppen og stek dette på nest øverste rille i stekeovnen på 200 ºC i ca. 10 min.

Tips

Serveres med salat.

Kilde: Gastronomisk Institutt