NRK Meny
Pølse av kongekrabbe

Kongekrabben serveres sammen med en salat med ananas. Oppskriften på ananassalaten finner du nederst.

Foto: Stig Juelsen

Pølse av kongekrabbe

Kokk Stig Juelsen bruker kyllingskinn for å lage en pølse av kongekrabbe. Parmaskinke og estragon er også med i oppskriften.

Slik gjør du

Legg kyllingskinn på fire ark plastfolie. Legg en skive parmaskinke, litt fersk estragon og til slutt krabbekjøtt på hver. Rull opp og stram godt til med plastfolie.

Pakk den i aluminiumsfolie som en pølse.

Trek kpølsen i vann på ca .65 ºC i 10 minutter og avkjøl. Bruk termometer hvis du har under trekking.

Pakk ut pølsene, stek dem gyllenbrune i olje/smør i ca. 2-4 minutter. Pass hele tiden på at du har mye olje/smør som du kan helle over mens du bruner dem.

Tips

Server kongekrabben på en seng av

Se også: Oppskrifter fra Stig Juelsen

Kilde: Stig Juelsen