Polpettine di carciofi, artisjokkpletter

Polpettine di carciofi er som en liten omelett med artisjokker.

Foto: Per Anders Rudelius / SVT

Polpettine di carciofi

Artisjokkpletter, artisjokklapper eller små omeletter med artisjokk kan vi kalle det på norsk. Denne italienske godbiten er fra TV-serien Solens mat.

Slik gjør du

Legg artisjokker rett fra fryseren i en stekepanne med olivenolje. Varm opp og la artisjokkene steke sammen med finhakket hvitløk til de mykner. Avkjøl.

Bland ricotta og parmesan. Rør inn eggene, ett om gangen. Tilsett finskåret chilipepper og hakket persille. Rør sammen til en røre. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Hakk de stekte artisjokkene i mindre biter. Rør dem inn i røren.
Varm opp oljen i stekepannen. Form små pletter av røren og vend dem forsiktig i strøkavring. Stek et par stykker om gangen. De bør være gylne og sprø på overflaten.

Serveres som fingermat sammen med en fruktig hvitvin.

Tips

Flere oppskrifter fra Solens mat

Kilde: «Solens mat»