NRK Meny

Plommeterte med mandel og sitron

Plommeterten serverer du lun eller kald med et lett melisdryss.

Slik gjør du

Mørdeig
Kjør mandlene og melisen «fint» i en hurtigmikser. Bland smør, mandelmelisen, salt, egg og 1/3 av melet raskt sammen til en jevn deig. Bland hurtig inn resten av melet. Det er viktig at deigen blir eltet minst mulig. Pakk den godt inn i plastfolie og la deigen ligge kjølig minst 1 time.

Trykk deigen jevnt ut i terteformen og forstek ca. 10-15 min. ved 150-160 °C.

Mandel- og sitronfyll
Kok sitronsaften inn til det halve. Pisk smør og sukker sammen. Kjør mandlene og melet «fint» i en hurtigmikser. Rør det inn i smørblandingen vekselvis med eggene. Tilsett sitronskall og saft. Fyll mandelfyllet i terteskallet.

Del plommene og fjern steinene. Stek dem med kjøttsiden ned i smør og sukker. Legg dem over i fyllet med kjøttsiden opp. Stek terten ved 170 °C i ca. 20 min.

Kilde: Frokost-TV