NRK Meny

Plommetarteletter med rosmarin

Lettvint dessert med plommer og ferdiglaget butterdeig.

Slik gjør du

Sett ovnen på overvarme, 225 °C.

Skjær hver butterdeigplate i tre deler og prikk dem med en gaffel. Strø litt mel over, og rull forsiktig over med kjevlet, en gang fra hver side. Pensle med eggeplomme.

Del plommen i tynne båter. Legg båtene i en skål og bland med sukker. Fordel plommebåtene på butterdeigplatene. Legg små kvister av rosmarin på toppen.

Stekes i ovnen i 15-20 minutter til butterdeigen er blitt gyllenbrun og sprø.

Serveres med en klatt vaniljeis.

Tips

Skjær et rektangel i midten av butterdeigplatene før de pensles, da unngår man at plommene triller ut når tartelettene stekes.

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT