NRK Meny

Pizzasnurrer med skinke og ananas

Pizzasnurrer med skinke og ananas er god mat på tur eller når du inviterer til fingermat.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 ºC og pensle en stekeplate med olje, eller bruk et bakepapir.

Sikt mel og bakepulver i en bolle.
Gni smøret inn i melet i 2 minutter til det har en grynet konsistens.
Tilsett nesten all melken og elt til en smidig deig. Eltes i cirka 30 sekunder på et melet bord.
Kjevle deigen ut på bakepapir til en firkant på 20x30 cm, ca. 5 mm tykk.
Fordel tomatpureen over deigen, i cm fra kanten.

Løk, ananas, skinke, ost og persille røres sammen og fordeles over tomatpureen, 2 cm fra kanten.

Ved hjelp av bakepapir rulles deigen sammen på langs.

Skjær 8 skiver som legges med snittflaten ned på en plate og stekes i 20 minutter eller til de er gylne.