NRK Meny
PIZZA
Foto: SALVATORE LAPORTA / AP

Pizza til åtte

Gino Valente vil at pizzaen skal være så enkel som mulig. Vi nordmenn har en tendens til å putte på alt for mye. Pizzasausen skal ikke kokes. Bare knust tomat, olivenolje, salt og pepper.

Slik gjør du

Bland dette godt sammen. Legg deigen i en bolle med plast over og la den hvile i ca 30 minutter.

Del deigen i porsjoner på ca 200 gram og lag en bolle av det. La det ligge på et fat med god avstand mellom og dekk over med plast. La den heve i ca 4 timer slik at deigen blir dobbelt så stor. Deigen er nå klar til å bakes ut til en bunn.

Fyll pizzaen med hva du måtte ønske. Stekes i en forvarmet ovn på 300 °C på det laveste nivå i ovnen til det er en gyllen farge på deigen.

Tips

Bruk semulegryn når du kjevler ut pizzadeigen. Da får du ikke med det ekstra melet som gjør deigen seig.

Kilde: Gino Valente i TV-serien Matlyst