Pizza med røykt kolje


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Bunn
Løs opp gjæren i vannet. Tilsett oljen og deretter det øvrige. Arbeid til en smidig deig.
Sett deigen til heving til den har blitt dobbelt så stor.
Kjevles ut til en stor pizza som legges i smurt form eller på smurt stekeplate.
Hvis pizzaen stekes på stekeplate bør deigkantene brettes litt opp for at fyllet ikke renner ut under steking.

Fyll
Drypp litt olivenolje på bunnen og ha på et fedd presset hvitløk. Hvitløksmaken skal kun anes.
Fersk spinat vaskes og grovhakkes og fordeles på bunnen.
Hardkokte egg hakkes og strøs oppå spinaten.
Skinn- og beinfri røykt kolje deles i passende biter og legges oppå.
Innimellom disse fordeles 1 liten boks hermetiske, godt avrente blåskjell og oliven.
Strø over litt finhakket rosmarin og topp med 6 ss revet ost med mild smak, f.eks. Gouda.