NRK Meny
Pizza med brokkoli

Sunnere pizza, her med brokkoli på toppen. Og bunnen laget med grovt mel.

Foto: Erik Bull / NRK

Pizza med grovere mel

Pizza med grovere mel. Mange forbinder helg med pizza. Vi spiser jo store mengder ferdigpizza i Norge. Nå vil kokk Inge Johnsen slå et slag for en litt grovere pizzadeig, erstatt opp til 60 % av hvetemelet med grovt sammalt hvete!

Slik gjør du

Hermetiske tomater og krydder kokes lenge over svak varme, etter hvert tilsettes stekt kjøttdeig som er krydret med litt salt og pepper.

Hemmeligheten bak en god pizzasaus er å la den koke skikkelig lenge. Selv kjedelig bokstomat blir spennende når den får lang koketid med spennende krydder. Husk å frese krydder litt i olje før du tilsetter tomater, det gjør at smaken blir bedre.

Pizzadeig
Bland sammen deigen, la heve til dobbel størrelse. Trykk eller kjevle ut på stekebrettet. La deigen etterheve ca. 20 minutter før du har på fyll.

Du kan rett og slett ta din favoritt pizzadeigoppskrift og erstatte deler av hvetemelet med grovt sammalt hvete. Inge anbefaler også å tilsette oregano rett i deigen.

Og om du vil ha en variasjon fra kjøtt, hvorfor ikke bruke brokkoli og andre grønnsaker som topping sammen med tomatsausen. Ost på toppen for de som ønsker det!

Stekes i 250 °C i 15 – 20 minutter.

Tips

Server pizzaen med en god grønn salat, foreslår Inge Johnsen.

Alle oppskriftene i serien Apropos mat i Norgesglasset

Kilde: Inge Johnsen i Norgesglasset