NRK Meny

Pizza med artisjokker, tomater og oliven

En krem av artisjokkhjerter smøres på pizzabunnen før du legger på cherrytomater, oliven og mozzarella. Etter at den er stekt får den et par skiver parmaskinke og et dryss av ruccola.

Slik gjør du

Løs opp gjæren i vannet og bland i olivenolje og halvparten av melet. Ha i salt og resten av melet. Kna til en glatt deig og la den heve i ca 1 time.

Forvarm ovnen til 275 °C.

Artisjokkrem
Sil av væsken som artisjokkhjertene ligger i. Bland artisjokkhjertene med olivenolje og kjør den i en matprosessor til puré. Smak til med salt og bland i hvitløk.

Pizzatopping
Del tomatene i to, legg dem i en sil og klem ut vannet med hånden. Skjær oliven og mozzarella i skiver.

Kjevle ut deigen til pizza og legg den på bakepapir. Smør ut artisjokkremen og la det være en smal kant rundt uten krem. Legg på tomater, oliven og mozzarella. Krydre med salt, sort pepper og noen kvister av timian. Stek på varm stekeovnsplate i stekeovnen i ca 10-15 minutter.

Om du vil ha litt mer på pizzaen kan du legge på et par skiver parmaskinke, ruccola og litt fersk parmesan etter stekingen.
Dryss litt olivenolje over pizzaen og pepre litt.

Tips

Oppskrift: Kålsalat til pizza

Kilde: Tina Nordström i «Tinas mat»