Laster innhold, vennligst vent..
Pizza bianca

Svartkål kan godt byttes ut med grønnkål eller skvallerkål.

Foto: Fra TV-serien «Sommermat i Falkenberg» / SVT

Pizza bianca med svartkål og bacon

Her er vi inspirert av pizza fra Alsace, nemlig tarte flambée. Der har man et tynt lag crème fraîche på den tynne, tynne pizzabunnen. Så topper man med bacon, løk og god ost. Vi legger til svartkål, som gjerne kan bli litt brent i kantene.

Slik gjør du

Pizza bianca

Varm opp ovnen i god tid til 300 grader, gjerne med en pizzastein i ovnen. Hvis du ikke har pizzastein kan du sette inn en bakeplate og la den bli skikkelig varm.

Fjern den grove stilken fra kålen.

Kjevle eller trekk ut pizzadeigen til en tynn leiv. Når du tror du er ferdig skal du gjøre den enda tynnere. Bruk mye mel, så den ikke fester seg og er lett å arbeide med.

Bre et tynt lag crème fraîche over pizzabunnene. Legg på stekt løk, bacon som er dyppet i rabarbrakaramell, svartkål, timian og bøffelmozzarella i mindre biter. Dryss over revet ost.

Stek en pizza om gangen i 5-10 minutter, eller til pizzaen har fått fin farge under og på kantene. Ikke vær redd for litt brente kanter, det gir god karakter. Serveres med en gang.

Rabarbrakaramell

Skjær rabarbraen i terninger. Kok sammen sukker, hakket chili, vann, eddik og rabarbra til rabarbraen er myk og væsken blir litt som karamell. Kjør blandingen i en mikser.

Stekt løk

Skjær løken i strimler. Stek den myk i smør og olje på middels varme til den er myk og karamellisert. Smak til med salt.

Tips

Kilde: Lisa Lemke i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT