Pitabrød med påskefarget kyllingsalat

Pitabrød med kylling- og karrisalat passer ypperlig som turmat.

Foto: Hanne Høyland / NRK

Pitabrød med påskefarget kyllingsalat

Ta med deg pitabrød og karrikrydret kyllingsalat på tur. Det er enkelt, velsmakende og karrien gir måltidet en påskegul farge.

Slik gjør du

Kjøp ferdig pitabrød fra frysedisk, og stek disse som anvist på pakken. Avkjøl.

Stek kyllingfilet selv, eller kjøp ferdigstekt. Kyllingen skal ternes i små biter. Kutt opp rødløk og paprika i små terninger.

Bland rømme, karri, sukker i en bolle. Rør rundt og smak til med salt og pepper. Ha i kylling, rødløk og paprika som du blander godt.

Del pitabrødet på midten, ha oppi en neve ruccolasalat og en god skje eller to med kyllingsalaten. Sett pent oppi matboks tett i tett og dekk til med plast.

Nytes hvor som helst.

Tips

  • Kyllingsalaten fungerer også til pastasalat, eller den kan serveres for seg selv til et større middagsbord.
  • Pitabrødet fungerer også som porsjonspizza.

Slik lager du pitapizza

Legg frosne pitabrød på et smurt bakebrett. Sett fram alle mulige pizzatoppinger, samt tomatsaus. La alle i familien lage sin helt egen utgave. Det er gøy og en kjekk måte å inkludere alle i matlagingen.

Toppingstips: ost ulike typer, pølse, pepperoni, kjøttboller, skinke, oliven, løk, paprika, tomater, sardiner, biffstrimler og salami. Bruk rester og fantasi.

Stek porsjonspizzaene i 8–10 minutter på 200 grader.

Kilde: Torill Aardal Sonesen ved Josephines kafé/Kirkens Bymisjon