Pitabrød

Skjær en åpning i kanten av pitabrødet og fyll det med salat, kjøtt, fisk og det du liker best selv.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Pitabrød

Mette Blomsterbergs oppskrift på pitabrød er med kald gjærdeig som skal eltes lenge og stå enda lenger til heving. De blir luftige og myke, og klare for salat og annet godt fyll.

Slik gjør du

Hell vann, gjær, salt, mel tipo 00 og halvparten av fullkornshvetemelet i en bolle. Elt deigen godt med middels hastighet i fem minutter. Tilsett olivenoljen og litt mer fullkornshvetemel til deigen, så den samler seg. Elt deigen godt i 15 minutter til den blir fast, men fortsatt smidig.

Del deigen i tolv og trill boller. La bollene heve i 40 minutter under et klede. Sett ovnen på 250 grader. Sett to rene bakeplater i ovnen.

Kjevle ut hver bolle i litt mel, så de måler 12-14 centimeter i diameter og er like tynne over det hele.

Legg pitabrødene raskt inn på de vame platene, to om gangen. Stek dem kort til de er gylne og stekt i bunnen, maks. fem minutter, avhengig av ovnen.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv/DR