Pinnekjøttsalat

– Det er stort potensial i pinnekjøtt, sier Lars Erik Vesterdal. Han lager pinnekjøttsalat av restene.

Foto: Henriette Louise Krogness / NRK

Pinnekjøttsalat

Når du varmer opp pinnekjøttet fra jula, ser det rimelig slitent ut. Men ved å bytte kålrotstappe og poteter med polkabeter og salat, får du en frisk og sunn pinnekjøttsalat.

Slik gjør du

Plukk det ferdigdampede pinnekjøttet fra hverandre, og varm det opp i litt vann.

Skrell, kutt i skiver og kok rødbeter eller annen bete i vann med litt sukker og hvitvinseddik.

Legg de ferdigkokte betene på en tallerken med litt blandet salat på toppen. Salaten må vendes i litt god olje og smakes til med salt og pepper, ellers smaker det gress!

Legg pinnekjøttet (fjern bein og fett) på salaten, og riv litt god ost over det hele. Stikk så noen flak flatbrød eller potetgull på toppen.

Pynt med litt forskjellige grønnsaker og sleng en liten «runde» med rømme over det hele.

Kilde: Lars Erik Vesterdal