Pinnekjøttpizza

Med hvit pizzasaus av crème fraîche trives pinnekjøttet godt på pizzaen.

Foto: Ane Landmark Komnæs / NRK

Pinnekjøttpizza med hvit pizzasaus

Her møtes norsk og italiensk tradisjon i en pizza med pinnekjøtt. Vi bruker hvit pizzasaus som passer ekstra godt til pinnekjøttet.

Slik gjør du

Start med å lage pizzabunnen. Bland sammen alle ingrediensene for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Elt deigen i 10 minutter, og sett deigen til heving i 45–60 minutter.

Mens deigen hever, kan du lage den hvite pizzasausen. Finhakk hvitløk og tilsett crème fraîche sammen med pizzakrydder og salt. Sett pizzasausen i kjøleskapet enn så lenge.

Kjevle ut deigen til en langpannepizza. Du kan også lage tre eller fire porsjonspizza. Topp pizzaen med den hvite pizzasausen, revet ost, pinnekjøttrester og syltet rødkål. Stekes midt i ovnen på 250 grader i cirka 10 minutter.

Server denne deilige pizzaen med rucola.

Kilde: Karen Elene Thorsen/@fattig.student