Slik gjør du
Legg pinnekjøttet i vann dagen før du skal spise det. Tolv til tjue timer, alt etter hvor salt du liker det.
Grønnsakkraften kan du med fordel lage dagen før og oppbevare i kjøleskapet.
Skjær opp grønnsakene i like store biter, kutt stilkene av persillebunten og ha oppi ei gryte sammen med tørka shitakesopp. Soppen er full av umami og vil gjøre kraften din enda mer smakfull. Hell på kaldt vann slik at det dekker grønnsakene og kok opp. La det småputre en time.
Sil av grønnsakene og ha kraften oppi gryta du skal koke pinnekjøttet i. Er du smart har du allerede lagt pinnekjøttet oppi, sørg for at kraften dekker alt kjøttet og kok opp. La det småputre i to til fire timer. Koketiden vil variere etter hva slags stykker du har kjøpt, så derfor er det smart å gjøre en smakstest etter to timer. Kjøttet skal løsne lett fra beinet.
Tips
- Piff opp måltidet med sautert grønnkål, rosenkål med honning, chili, ingefær og hvitløk eller kålrotstappe med rista pepper.
- Denne oppskriften passer fint til fire personer. Skal du lage til mange lager du bare dobbelt opp av kraften. Skulle du ikke få bruk for alt så er den glimrende å fryse ned og ha på lur til når du måtte trenge det.
- Vanligvis regner vi 300-500 gram pinnekjøtt per person.