Pinnekjøtt med kålrotstappe

Jul uten pinnekjøtt er jul uten jul for mange nordmenn.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Pinnekjøtt

Lise Finckenhagen vet hvordan hun skal lage pinnekjøtt til jul. Husk at kjøttet skal vannes ut i god tid.

Slik gjør du

Del pinnekjøttsiden på langs mellom hvert ribbein eller kjøp pinnekjøttet ferdig oppdelt.
Vann ut i rikelig med vann i ca. 30 timer i romtemperatur. Har du glemt deg bort går utvanningen raskere i lunkent vann.

Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og la det dampe på svak varme i ca. 3 timer til kjøttet er mørt og løsner fra beina. Pass på så det ikke koker tørt.

Damp pølsene med pinnekjøttet de siste 20 minuttene.

Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i ovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpannen og brun i ovnen noen få minutter ved høy varme eller under grill.

Tips

Server med kålrotstappe , kokte poteter drysset med finhakket persille, kokesjy og sennep.

Se også: Oppskriftene fra «Kvelden før kvelden»

Kilde: Lise Finckenhagen