Piknikbrød med biff og asparges

Klar til å grille biff og asparges på tur.

Foto: Fra TV-serien Mat i Norden / YLE

Piknikbrød med biff og asparges

Disse brødene med biff og asparges lager Luqaz Ottosson med kjøtt som kalles luffarbiff i Sverige og flat iron steak på engelsk. Den er en del av skulderen, like mør som filet, men har mye mer smak. Passer utmerket til å grilles raskt og legges på brød.

Slik gjør du

Ha salt og pepper på biffen og stek den på grillen. Grill på høy til medium varme. Pensle på litt olivenolje på slutten av grillingen.

Grill den grønne aspargesen så den får svarte striper, ha på salt og pepper og pensle med olivenolje mens du griller.

Riv romanosalaten i passe munnfuller, skjær løken i skiver og del cherrytomatene i to eller fire. Skjær opp aspargesen og biffen og bland alt i salaten.

Bland crème fraîche med litt sennep og rør dressingen sammen med salaten.

Skjær opp brødet og grill det lett, fyll brødene med biffsalaten.

Kilde: Luqaz Ottosson i TV-serien Mat i Norden/YLE