Laster innhold, vennligst vent..

Piff opp matpakken til skolestart

Det er ikke alltid så mye som skal til før matpakken blir noe å glede seg til. Her er flere tips til en litt mer kreativ og fristende matpakke for store og små.

Lunsjmuffins

Muffins med skinke, paprika, ost og vårløk.

Foto: Lise Finckenhagen

Muffins passer til mer enn lørdagskos. Disse har Lise Finckenhagen laget uten sukker, men med grovt mel, skinke, ost, paprika og vårløk.

Disse lappene passer til både baby, barn og voksne. Bruk gjerne godt modne bananer sammen med havregrynene. Har du rester av havregrøt, kan du også putte det oppi.

Kyllingsalat er både sunt og smakfullt, og denne varianten er signert Steinar Lindstrøm. Fyll opp en plastboks og putt den nedi sekken før du drar på jobb, skole eller på tur.

Du kan bruke både tortillalefser og potetlefser i denne oppskriften. Ekstra gode blir wraps-ene med norske jordbær.

Disse pannekakene kan fint spises kalde. Dessuten er dette en smart måte å få barn til å spise mer grønnsaker.

Denne salaten fra Niklas Ekstedt med sjampinjong, squash og vårløk kan du godt lage dagen før den skal spises. Da får den enda mer smak.

Spinat og fetaost passer godt sammen. Rullen er fin å ha med i matpakken og lett å lage selv, mener kokk Mats Paulsen.

Potetsalat kan mette i lang tid. Fargerik og fristende blir den med syltet rabarbra og rødløk.

Porsjonspaier er greie å spise for hånd. De er enkle å lage og kan fylles med det du har i kjøleskapet. Disse er uten kjøtt og fra brødrene Price.

Denne fristende dobbeltdekkeren fra Dag Tjersland er fylt med skinke, pesto, avokado og salat. Siden sandwichen er av det rause slaget, bør du pakke den godt inn i matpapir.

Frukt er alltid godt i salat. Sammen med urter, pinjekjerner og sprøstekt skinke, blir nektarinene ekstra gode.

Pan bagnat er uthult brød fylt med anjos- og tunfisksalat. Pakk sandwichen stramt inn i plastfolie, og disse brødene med ferdig salat blir gode til matpakken.

Hjemmelaget mysli er enkel å lage. Den kan styrkes med frukt, sjokolade, bær og nøtter, som i denne oppskriften fra Mats Paulsen. Ha yoghurt eller vaniljekesam i en boks ved siden av, og bland dem før du spiser.

Det er alltid godt å få brukt opp restemat. Etter pastamiddag kan du for eksempel lage en lunsjrett av pasta i sennepsdressing med kylling, paprika, urter og krutonger.

Mette Blomsterberg smører matpakke av spinatboller med røykt laks og kremost med gressløk. Grønt, godt og morsomt!