NRK Meny

Piadina, flatbrød fra Romagna

Bo Hagström i TV-serien Solens mat får oppskriften på flatbrød, piadina, fra Romagna-regionen i Italia.

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene i en mikser. Det kan hende du trenger litt mindre eller litt mer vann. Vinen kan erstattes med surmelk, men det trengs en sur ingrediens når du baker med natron for at all karbondioksiden skal frigjøres.

Arbeid alt sammen til en smidig deig. Ha deigen på et melet bakebord. Del i 8 deler. Kjevle ut hver del til en tynt, rundt brød. Prikk det med gaffel.

Varm en teflonpanne uten fett. Pannen skal ha høy varme så de tynne flat brødene bakes raskt. Stek ett brød om gangen. La dem avkjøle.

Server med tynne skiver prosciutto, en god salami og ost som gjestene selv legger på brødet.

Tips

Brød laget med natron blir tørre og smuldrete hvis de fryses.

Flere oppskrifter fra Solens mat

Kilde: Bo Hagström i TV-serien Solens mat/SVT