Piadina på to måter

To utgaver av piadina. Den ene med kjøtt, den andre vegetar.

Foto: Fra TV-serien «Ginos italienske fristelser» / ITV

Piadina på to måter

Ost og skinke eller stekte grønnsaker mellom tynne brød? TV-kokken Gino D'Acampo lager pesto som passer til begge.

Slik gjør du

Pesto

Finhakk basilikum, hvitløk og pinjekjerner. Bland dem i en bolle med en god klunk olivenolje. Bland inn revet pecorino.

Vegetarpiadina og piadina med ost og skinke

Varm brødene kort i en tørr panne på medium varme. Del brødene i to.

Bland omtrent 4 spiseskjeer pesto med majones. Smør blandingen på brødene.

Del squashen i skiver på langs. Stek aspargesen, skiver av squash og aubergine. Legg grønnsakene på en halv piadina, ha over pesto og legg den andre halvparten av brødet over.

Legg godt med skinke på en halv piadina, legg biter av scamorza over. Avslutt med en neve rucola og litt pesto. Legg på den andre halvparten av brødet.

Del piadinaene i to og server.

Tips

Se Ginos italienske fristelser på NRK TV.

Oppskrift fra TV-serien «Solens mat»: Piadina, flatbrød fra Romagna

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»