Pho – vietnamesisk nudelsuppe

Kraften til denne suppen kan godt kokes over natten. Grønnsakene og urtene legges i den varme væsken før servering.

Foto: Pål Plassen / NRK

Pho – vietnamesisk nudelsuppe

Mange land har sin variant av den asiatiske suppen ramen. Dette er den vietnamesiske versjonen.

Slik gjør du

Kok kraftbein i 10 minutter. Hell av vannet, rens beinene og ta nytt vann før du koker videre. Ved å helle av det første kokevannet, får du ut en del av avfallsstoffene. Kok opp på nytt, og tilsett høyrygg og en løk.

Rist krydderet, en løk og ingefær i en tørr panne eller ovn. Legg løken og ingefæren i gryten, og putt krydderet i en tepose før det legges i. Dette for å få en mest mulig klar kraft.

La kraften koke i to timer før du tar ut høyryggen og løken. La kraften koke videre i minst en time. Den kan godt koke over natten.

Før servering: Kok nudler og skjær opp kjøttet i tynne skiver. Legg i nudler først, så kjøtt. Tilsett kraften og ha over vårløk, løk, bønnespirer og lime. Serveres med friske asiatiske urter, hoisinsaus og sriracha (chilisaus).

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj