NRK Meny
Petit choux

Petits choux med ostekrem og sitronkrem. Foran ligger vannbakkels stekt i frityr med melis- og kaneldryss.

Foto: Fra TV-serien Tinas julekjøkken / TV4

Petits choux

Tina Nordström lager petits choux eller vannbakkels i flere varianter, med sitronkrem, ostekrem og i frityr.

Slik gjør du

Vannbakkels eller petits choux
Sett ovnen på 200 °C.

Kok opp vann og smør i en kasserolle så smøret smelter helt. Visp inn mel og visp til deigen slipper bunnen. La deigen stå og avkjøles litt og visp inn ett egg om gangen. Tilsett en klype salt.

Ha deigen i en sprøytepose med en tupp med riller. Sprøyt ut små vannbakkels på en stekeplate med bakepapir.

Stekes i ovnen i ca. 15-20 minutter til vannbakkelsene er lette og luftige. Avkjøles på rist.

Sitronkrem
Visp crème fraîche til den blir stiv. Bland inn lemon curd. Trykk kremen forsiktig inn i bunnen av vannbakkelsen med en sprøytepose med tynn, spiss tupp.

Ostekrem
Visp crème fraîche til den blir stiv. Visp inn osten til kremen får en jevn konsistens. Bruk en gaffel til å mose osten. Trykk kremen forsiktig inn i bunnen av vannbakkelsen med en sprøytepose med tynn, spiss tupp.

Friterte vannbakkels
Sprøyt deigen ned i varm olje, la dem blåse seg opp og bli gyllenbrune. Legges på kjøkkenpapir og strøs med melis og kanel.


Tips

Flere oppskrifter: Tinas julekjøkken

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas julekjøkken/TV4