NRK Meny

Pestobombe

For å lage en pestobombe, må du først lage paideig som du trykker ut i vanlige sandkakeformer. Deretter lager du selve fyllet.

Slik gjør du

Deigen
Bland alle ingrediensene og elt alt sammen til en jevn deig.
Sett deigen i kjøleskapet i en halv time.

Smør sandkakeformer raust med smør.
Kle sandkakeformene med paideigen. Ta en passe stor bit og start med å trykke den ned i bunnen for deretter og klemme den utover langs veggene. Deigen som blir til overs går automatisk over til neste sandkakeform.

Stek de små paiene i midterste rille i 7 minutter på 180 ºC.

Trykk paiskallene forsiktig ut av formene etter endt forsteking.
Sett dem på en stekeform.

Fyllet
Kjør hvitløk, parmesanost, pinjekerner og basilikum til en jevn masse i matprosessoren.
Tilsett egg og fløte.

Hell blandingen i paiskallene og pestobombene på midterste rille i 15 minutter på 180 ºC.

Kilde: Robert Stoltenberg