NRK Meny

Persillerotsuppe med krutonger

Supper er lette å lage, de kan varieres i det uendelige, og, viktigst av alt, gode supper er deilig mat! Om høsten får du flotte råvarer i butikkene: poteter, selleri, purre, tomater, asparges, spinat, blomkål og mye mer. Lars Barmen viser deg hvor raskt og enkelt det er å overraske med en god suppe.

Slik gjør du

Skjær brødterninger og stek dem i smør i en stekepanne til de er gylne.

Skrell og grovkutt alle grønnsakene.
Fres grønnsakene i olje i en kasserolle.
Tilsett kyllingkraft og kok til grønnsakene er møre.
Kjør alt i en hurtigmikser til glatt konsistens.
Hell den tilbake i kasserollen og tilsett fløte.

Smak til med salt og pepper.

Tips

Fordel i suppeskåler, strø over brødterninger og pynt med gressløk.

Oppskrift:

Kilde: Lars Barmen