Perfekte scones

Sconesene er rullet i linfrø og gresskarfrø med en gang de er trillet ut.

Foto: SVT

Perfekte scones

Scones er en innfallsport for folk som ikke pleier å bake – et nybegynnerbrød, mener Niklas Ekstedt. Her er hans oppskrift.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 225 °C.

Bland mel, bakepulver, salt og sukker slik at det er jevnt fordelt. Smuldre smøret inn i melet, bruk gjerne fingrene. Det er viktig at smøret er litt varmere enn romtemperatur. Ha det gjerne i mikrobølgeovnen et par sekunder, men pass på at det ikke smelter.

Tilsett melk og fløte. Rør sammen til en deig. Trill små kuler. Har mel på hendene hvis det er for klissete. Rull sconesen i lin- og gresskarfrø. Det er viktig at sconesen trilles i frøene med en gang, ellers vil ikke frøene feste seg.

Legg sconesene på stekebrett med bakepapir. Stekes i ovnen i 16 minutter.

Oppskriften er til cirka 30 scones.

Server med en porsjon pisket crème fraîche og lemon curd.

Tips

Oppskriften kan også brukes til fire normalt store «sconeskaker», hvis du foretrekker det framfor mindre scones.

Kilde: «Niklas' mat» med Niklas Ekstedt