NRK Meny

Perfekte bakte poteter

Jan Vardøen gir deg oppskriften på bakte poteter i TV-serien Matlyst. Her skal det ikke vær folie på potetene og skallet skal spises.

Slik gjør du

Skrubb potetene ordentlig – skallet skal spises, det er tross alt den beste biten! Tørk potetene og gni dem godt inn med solsikkeolje. Ha på et brett og strø på med masse grovt salt. Dette trekker væsken ut av skallet og vil gjøre det sprøtt. Å bruke aluminiumsfolie er bare tull.

Bak potetene i ca. 1 ½ time på 160 grader. Sjekk om de er ferdige ved å stikke en skarp kniv i. Skru opp ovnen til 180 grader i de siste 20 minuttene, da får du en sprø skorpe. Børst av overflødig salt, skjær et kryss i toppen og press poteten åpen. Her kan det være lurt med en ovnsklut eller sveisehansker.

Potetfyll

Her snakker vi ikke om akevittrus, men hva man skal ha oppi de bakte potetene. Når det gjelder spareribs er det kun tillatt med fire forskjellige type fyll. Dette tror jeg er nedskrevet i den amerikanske grunnloven et sted.

Kilde: Jan Vardøen i TV-serien Matlyst