Laster innhold, vennligst vent..
Laks med lun potetsalat

Her er laksen servert på potetsalaten og med en saus du lager av persille, kapers, sesamfrø og olivenolje.

Foto: SVT

Perfekt laks med lun potetsalat

Niklas Ekstedt bruker steketermometer når han skal ha laksen kokt på nøyaktig 70 °C. Da blir den perfekt.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 80 °C. Sett inn en støpejernsgryte med lokk fylt med lunkent vann. Det er også mulig med en kasserolle med lokk uten plastdetaljer. Plasser et steketermometer i vannet. Når vannet i ovnen har nådd 70 °C, legger du i fisken. Den skal være kjøleskapskald, ikke frossen, og pakken skal være hel. Pass på at all fisken er dekket av vann. Hold øye med termometeret i løpet av kokingen, og juster ovnstemperaturen slik at vannet er ca. 70 °C.

Fjern fisken etter 13 minutter. Hvis du vil ha laksen kokt igjennom, kan du la koke i ovnen i 15–20 min.

Mens fisken er i ovnen lager du potetsalaten.

Del potetene i to og kok i saltet vann. Ha på lokk når de er kokt, så de holder på varmen.

Del soppen i småbiter. Legg soppen i en dyp tallerken. Ha over rikelig med olivenolje. Tilsett salt og pepper. Bland de varme potetene med soppen. Det er viktig at potetene er veldig varme, de varmer opp soppen.

Bland persille, kapers, sesamfrø, olivenolje og pepper til en saus.

Ta laksen ut av vakuumposene og server sammen med potetsalaten. Legg et lag med saus på hvert stykke laks. Topp med hakket løk og en klype saltflak.

Kilde: «Niklas' mat» med Niklas Ekstedt