NRK Meny
Peranakansk fiskekake
Foto: Fra TV-serien «Niklas' mat»

Peranakansk fiskekake

Den peranakanske kulturen er størst i Singapore. Det er en blanding mellom kinesisk og malayisk. De lager god mat, den er krydret og balansert. Oppskriftene går i arv. Det finnes ingen kokkeskoler eller kokebøker, forteller Niklas Ekstedt.

Slik gjør du

Sett ovnen på 175 °C.

Skrap skallet av gurkemeien med en skje. Bruk gjerne
hansker da den lett avgir farge. Skrell og hakk ingefær og galangarot.
Kjør gurkemeie, sjalottløk, hakket sitrongress, koriander, cashewnøtter, galangarot og ingefær i en hurtigmikser. Tilsett matolje hvis det virker tørt.

Hell røren i en stekepanne med matolje. Rør om, og la ligge i pannnen mens du forbereder fisken.

Fileter og del fisken i biter på ca 3 x 3 cm. Åpne boksen med kokosmelk og hell av det tynne, slik at bare det tykke er igjen. Bland kokosmelk og fiskebitene.

Rør inn to egg i den varme krydderrøren. Bland alt sammen. Legg blandingen i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett i ovnen i 30 minutter.

Server med kokt ris og limeskiver. Ha sesamfrø på toppen.

Kilde: «Niklas' mat» med Niklas Ekstedt