NRK Meny

Pepperglaserte epler

Tina Nordström i TV-serien Tinas mat serverer pepperglaserte epler sammen med radiokake. Se oppskriften nederst.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 °C. Sett en støpejernpanne i ovnen og la den bli skikkelig varm.

Skrell eplene og pensle dem med romtemperert smør og rull dem i råsukker. Legg eplene i støpejernspannen. Sett eplene i ovnen og stek i 10 minutter.

Knus sort pepper og rosépepper i en morter. Del vaniljestangen i fire. Hell eplejuice over eplene og legg vaniljestang på toppen. Dryss over pepperblandingen.

Stek eplene i ovnen i ytterligere 20 minutter. Øs laken over eplene flere ganger mens de står i ovnen. Kjenn etter med en kniv etter 15 minutter om eplene er klare.

Serveres på radiokake.

Tips

Oppskrift:

Kilde: Tina Nordström i «Tinas mat»