Penne ratatouille

Denne gangen er det brukt revet mozzarella på salaten. Revet parmesan er også godt.

Foto: NRK

Penne «Ratatouille»

Salat med pasta blir god og mettende middag. Lise Finckenhagen har oppskriften på penne med paprika, tomater, aubergine og løk. Oppskriften er laget med inspirasjon fra animasjonsfilmen om rotten Remy som vil bli kokk, Ratatouille, og matretten ratatouille. I norsk utgave fikk filmen navnet Rottatouille.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Grill paprikaene i ovn til skinnet er svart. Legg dem over i en liten pose og la dem ligge til skinnet er enkelt å dra av. Rens paprikaene for kjerner og kutt dem så i passende biter.

Skjær hvitløken i tynne skiver, hakk løken og skjær auberginen i terninger. Fres løk, hvitløk og aubergine i olje i 5-10 minutter.

Del tomatene i to og bland tomater og paprika inn i aubergineblandingen. Smak til med eddik, salt og pepper.

Kok pastaen i rikelig med lettsaltet vann. La den renne godt av og bland pastaen sammen med ratatouillen.
Topp med ost etter ønske, basilikumblader og brødkrutonger.

Tips

Grillede paprikaer kan også kjøpes ferdig på boks!
Brødkrutonger lager du ved å steke tynne skiver brød i litt smør eller olje. Tilsett gjerne litt finhakket hvitløk.

Kilde: Lise Finckenhagen i Frokost-TV